Bandfoto
Korte Bio
Lui Paard maakt Nederpop die blijft hangen. Een vijfmansformatie met verschillende muzikale achtergronden. Zij hebben hun krachten gebundeld en brengen een breed scala aan eigen nummers. Variërend van lekker rockend tot swingend latin-achtig en soulfull, waar zomaar een stukje reggae of een gevoelige ballad tussen zit.
Soms licht sarcastisch, soms melancholisch, maar altijd opgewekt, publieksgericht en vol energie.

Drums: Harold Reusink, basgitaar: Maarten Rijnen, toetsen: Erik Korthof, gitaar: Vincent van Steenis en zang en gitaar: Gijs Coffeng.


lange Bio
NEDERPOP DIE BLIJFT HANGEN De Amsterdamse band Lui Paard bouwde de afgelopen jaren een reputatie op als liveband. Vooral op festivals gedijt de band goed, maar ook in een kleine setting slaat de vonk over. Met hun enthousiaste zanger en hun pakkende songs over herkenbare onderwerpen, zorgt Lui Paard overal voor een positieve vibe. De coronabreak verstoorde tijdelijk de draf, maar inmiddels gaat het in galop. Zes nieuwe releases, samenwerking met mede-producer Thijs de Melker (ex-Raggende Manne), een groeiend aantal optredens en media-aandacht. Wat kun je verwachten? Vijf ervaren muzikanten en een tour langs alle uithoeken van de popmuziek. Lui Paard schakelt van zomerse reggae via sfeervolle blues naar stevige rock en van vette funk via een rustige ballad naar swingende disco. Lui Paard is een band voor iedereen. De songs gaan over onderwerpen die mensen aanspreken. Ze zijn soms kritisch, maar altijd met een knipoog. En ze blijven ‘lekker hangen’. Het hangende paard staat symbool voor het mijmeren. Lui Paard bekijkt alles van een afstandje en denkt er eens rustig over na. Eerder bracht Lui Paard het album ‘Het gaat over jou’ uit gevolgd door de zomersingle ‘Cadzand’. Nu is er de EP 'Cowboy met een lui paard' met 6 nieuwe nummers. We speelden de afgelopen jaren bij verschillende festivals en zalen, waar we regelmatig terugkeren. Lui Paard was o.a. te horen bij het NPO-programma Volgspot, bij 40UP, Omroep Zeeland, Omroep West, RTV Apeldoorn en RTV Noord-Holland. 

Drums: Harold Reusink, basgitaar: Maarten Rijnen, toetsen: Erik Korthof, gitaar: Vincent van Steenis en zang en gitaar: Gijs Coffeng.
Bandlogo 1   (png)
Bandlogo 2   (png)
Technische Rider
Back to Top